Neler Yaptık?

TÜRKİYE TİYATRO VAKFI 2021-2022 ETKİNLİK MEVSİMİ

Tiyatro tarihinin sözlü kaynaklarla da beslenmesinin zenginleştirici gücüne inanarak bu yıl da birbirinden değerli tiyatrocularla, «Ustalar Ustalarını Anlatıyor» dizisi kapsamında görüşmeler düzenledik. Her bir bölümde usta tiyatrocuların kendi ustalarını, usta bildiklerini anlattığı, anılarını paylaştığı seriyi YouTube kanalımızda izleyicilerle buluşturduk.

Türkiye tiyatrosunu tarihsel çerçevede çeşitli açılardan ele aldığımız, «Tiyatromuzda Tarih Konuşmaları» bu yıl da sürdü. Çok değerli konukların katıldığı etkinliklerde farklı etnik grupların katkılarından tiyatro tarihçiliğinin akademik boyutuna dek pek çok konu tartışıldı. İ.Ü. Tiyatro Eleştirmenliği ve Dramaturji Bölümü lisansüstü öğrencileri de Türkiye tiyatrosunda kadının yerini irdeledi.

Türkiye tiyatrosunun dünü ve bugününü toplumsal cinsiyet bağlamında çeşitli yönlerden ele aldığımız «Tiyatromuzda Toplumsal Cinsiyet Konuşmaları» ‘’nda feminist epistemolojinin tiyatrodaki yansımaları, deneysel tiyatronun siyasi potansiyeli ve Osmanlı’da cinsiyet kültürü gibi konular derinlemesine tartışıldı.

 

Seminerler ve Sempozyumlar

 

Atatürk Kitaplığı’nın Arşiv ve Bellek Seminerleri kapsamında Tiyatroyu Arşivlemek başlıklı bir konuşmayla TTV’de tiyatro arşivi oluşturma çalışmalarımızı anlattık.

 

 

 

 

 

Haziran, 2022’de Don Juan Archiv Wien ortaklığı ile Europe and Europeans on the Ottoman / Turkish Stage and the Establishment of Opera in Turkey from the 19th until Mid-20th Century sempozyumunu düzenledik.

 

 

 

 

 

Destek ve İşbirlikleri

 

«Atatürk Kitaplığı Molière Konuşmaları» kapsamında İBB Arşivlerinde Molière’den Molyer’e sergisine destek verdik.

 

 


Marmara Üniversitesi Bilgi ve Belge Yönetimi’nin desteği ile TTV kitaplığını uluslararası standartlara göre düzenledik.

 

 

Avrupa Birliği tarafından finanse edilen CultureCIVIC Kültür Sanat Destek Programı’ndan destek almaya hak kazandık.