Enka Vakfı, ”Bize Bir Tiyatro Müzesi Gerek” Paneli

Türkiye Tiyatro Vakfı olarak, tiyatro mirasını koruma ve sahiplenme bilincini yaygınlaştırmayı hedefliyor, konuyla ilgili tanıtım ve bilgilendirme çalışmalarını önemsiyoruz.
Bu amaçla yaptığımız ilk toplantı, Enka Vakfı desteğiyle 2019 Nisan ayında gerçekleştirdiğimiz «Bize Bir Tiyatro Müzesi Gerek» paneli oldu
Türkiye’nin tiyatro mirasını kalıcı kılma zorunluluğuna dikkat çekilen panelde ülkenin ilk tiyatro müzesinin kuruluşuyla ilgili yapılan çalışmalar aktarıldı. Tiyatro alanında arşivcilik, koleksiyonculuk ve çağdaş müzecilik konularının tartışıldığı etkinliğe gerek sosyal medyada, gerekse yazılı ve görsel basında ilgi büyüktü.
Panel sonrasında bize ulaşıp, gönüllü destek vermek istediğini belirten çok sayıda öğrenci ve uzmanın varlığı bizlere büyük bir motivasyon ve umut kaynağı oldu.

Panel katılımcıları ve konuşma başlıkları:

. Zeynep Oral (Gazeteci-Yazar)
Moderatör
. Özalp Birol (Suna ve İnan Kıraç Vakfı Kültür ve Sanat İşletmesi Genel Müdürü)
Bir Müze Kurmak: Görüşler, Öneriler
. Deniz Koç Çeliker (Müze Sergi İşleri kurucusu)
Yeni Müzecilik
. Can Gürzap (Eğitmen-Oyuncu)
Tiyatro Mirasımızı Neden Koruyamadık?
. Tilbe Saran (Eğitmen-Oyuncu)
Tiyatro Müzesinin gerekliliği
. Yavuz Pekman (Akademisyen – Oyuncu)
Tarih Bilinci ve Tiyatro Arşivciliği