Ustalar Ustalarını Anlatıyor II

Türkiye Tiyatro Vakfı’nın düzenlediği Ustalar Ustalarını Anlatıyor konuşma dizisinde usta tiyatrocular kendi ustalarını, usta bildiklerini anlatıyor, anılarını paylaşıyor.

Moderatörlüğünü Hasan Şahintürk’ün üstlendiği dizinin ikinci konuğu Tilbe Saran.

Tilbe Saran

Profesyonel tiyatro yaşamına öğrencilik yıllarında, 1984’de Kenter Tiyatrosu’nda başladı, ardından Dormen Tiyatrosu’nda sahnelenen “Hangisi Karısı” oyunundaki rolüyle ilk ödülünü aldı. 1989-1995 yılları arasında İstanbul Belediyesi Şehir Tiyatroları kadrosuna katıldı.

Cüneyt Türel ve Işıl Kasapoğlu ile Aksanat Prodüksiyon Tiyatrosu’nu kurdu (1995).  Aysa Prodüksiyon Tiyatrosu’yla çalışmaya başladı (2005).  Sedef Ecer’in yazdığı “Sur Le Seuil – Eşikte” adlı oyunda rol aldı, metninin oluşmasından sahnelenmesine kadar katıldığı “Düğün” adlı oyunun yönetmenliğini yaptı.

Tiyatronun yanı sıra sinema ve TV dizilerinde de oynayan, seslendirme yapan Tilbe Saran üç yıl boyunca Oyuncular Sendikası Genel Sekreteri olarak görev almıştır; halen Kadir Has Üniversitesi’nde öğretim görevlisi olarak ders vermektedir.