TTV Seminer Dizisi – VÜCUDa Gelmek

Türkiye Tiyatro Vakfı tarafından düzenlenen seminer dizisinin ilki,  “VÜCUDa Gelmek – Türkiye’de Beden Hafızası ve Çağdaş Sahne” başlığıyla Zeynep Günsür eğitmenliğinde 4 Mart’ta başlıyor.

Üç oturumdan oluşan seminerde Türkiye’nin Cumhuriyet ile birlikte ivme kazanan modernleşme serüvenini dans eden bedenler üzerinden okumaya çalışacağız. Türkiye’de 1930’lardan itibaren daha görünür şekilde yaşam bulan Batılı klasik dans geleneğinin, ulus yapılanması, yerellik/özgünlük tartışmaları, modernleşme ve batılılaşma pratikleri bağlamında günümüze dek geçtiği yollara bakarak bugün  çağdaş dans sahnesinde üretilen sanatsal işleri yorumlamayı amaçlıyoruz. Bunu yaparken beden yoluyla hafızanın nasıl “vücuda geldiğini” görmeye çalışmak ve yeri geldikçe çağdaş sahnenin tiyatro tarafına da sızarak ortak hafızayı tetiklemeyi hedefliyoruz.

Seminer Bilgileri:

Eğitmen: Zeynep Günsür
Tarihler: 4 – 11 – 18 Mart
Toplam 3Hafta
Perşembe günleri saat: 18:30 – 20:30 arası
Katılım Ücreti: 450 TL
Etkinlik Zoom programı üzerinden yapılacaktır.

Etkinlik ücretinin Türkiye Tiyatro Vakfı Vakıfbank hesabına “Seminer katılım bağışı” açıklamasıyla yatırılmasını, ilgili dekontun aşağıdaki formun son kısmında belirtilen bölüme yüklenmesini rica ederiz.
Türkiye Tiyatro Vakfı
Sorularınız için info@turkiyetiyatrovakfi.org adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz