TTV Seminer Dizisi II – Bir “Mesel” Olarak Tarih

Türkiye Tiyatro Vakfı tarafından düzenlenen seminer dizisinin ikincisi, BİR “MESEL” OLARAK TARİH: TÜRKİYE’DE TİYATRO başlığıyla Süreyya Karacabey eğitmenliğinde 5 Nisan’da başlıyor.
Üç oturumdan oluşan seminerde Türkiye tiyatrosunun tarihi bu kez sosyo-politik bir yaklaşımla ve farklı açılardan okunmaya çalışılacak.

SEMİNER İÇERİĞİ:
Tarihsel karşılaşmalar 1: Geleneksel/ Batı karşılaşmasının siyasi hattı.
Tanzimat’a ve değişime uzaktan bir bakış.

Tarihsel Karşılaşmalar 2: Ulusal kültür, ulusal tiyatro fikrinin siyasi yolu.
Erken Cumhuriyet döneminde milli bir mesele olarak tiyatro.

Tarihsel karşılaşmalar 3: Geç Cumhuriyet’in siyasi dinamikleri ya da akıştaki gölgeler.
Bir dava olarak tiyatro, dava fikrinin hükümsüzleştirilmesi ve siyaset algısındaki değişimlerin oluşturduğu manzara.

Süreyya Karacabey: 1968 yılında Adana’da doğdu. 1992’de Ankara Üniversitesi DTCF Tiyatro Bölümü’nden mezun oldu. Yüksek Lisans ve doktorasını aynı bölümde yaptı. Dramatik Yazarlık, Epik Tiyatro, Geleneksel Türk Tiyatrosu, Ortaçağ Tiyatrosu, Radyo Oyunu Yazarlığı derslerini yürüttü. 2017 yılına kadar çalıştığı bölümden 6 Ocak 2017 KHK’sıyla atıldı. Modern Sonrası Tiyatro ve Heiner Müller (2006), Brecht’ten Sonra (2009) ve Gündelik Hayata Direnmek(2017) başlıklı kitapları vardır.

BİLGİ:
Tarihler: 5 – 12 – 19 Nisan 2021 Pazartesi günleri saat: 18:30 – 20:30 arası
Katılım Ücreti: 450 TL.
Seminer çevrimiçi olarak Zoom programı üzerinden yapılacaktır.
Kayıt ücretinin Türkiye Tiyatro Vakfı Vakıfbank hesabına “Seminer katılım bağışı” açıklamasıyla yatırılmasını, ilgili dekontun aşağıdaki formun son kısmında belirtilen bölüme yüklenmesini rica ederiz.
Türkiye Tiyatro Vakfı, Vakıf Bank

Sorularınız için info@turkiyetiyatrovakfi.org adresinden bizimle iletişime geçebilirsiniz.