Tiyatromuzda Tarih Konuşmaları VII

Tiyatromuzda Tarih Konuşmaları dizisinin VII. oturumu “Osmanlı ve Türkiye tiyatrosunda AŞOD MADATYAN” başlığıyla Nesim Ovadya İzrail tarafından gerçekleştirlecek.

1902 yılında sahneye çıkan ve Türkiye Ermeni tiyatrosunun vazgeçilmez adlarından biri olan Aşod Madatyan ölünceye dek tiyatro dünyasından hiç kopmadı, döneminin önemli olaylarına tanıklık etti. 7 Mayıs Cuma günü saat 18:30‘da gerçekleşecek konuşmasında Nesim Ovadya İzrail, sanatçının yaşantısından, tanık olduklarından yola çıkarak Osmanlı’nın son yıllarının, Meşrutiyet döneminin ve erken Cumhuriyet yıllarının tiyatrosuna odaklanacak.

Nesim Ovadya İzrail

1973 yılında İstanbul Teknik Üniversitesi İnşaat Mühendisliği bölümünden mezun oldu. Ardından yine aynı bölümde lisansüstü eğitimini tamamladı. 2011 yılında Pencere Yayınları’ndan 1915 Bir Ölüm Yolculuğu – Krikor Zohrab adlı kitabı basıldı. Bunu, 24 Nisan 1915: İstanbul, Çankırı, Ayaş, Ankara (İletişim Yayınları, 2013), Osmanlı ve Türkiye Tiyatrosunda Şahinyanlar (BGST Yayınları 2018) izledi.
Nesim Ovadya İzrail Osmanlı, Türk ve Ermeni tiyatro tarihi üzerine araştırmalarını sürdürmektedir.

7 Mayıs 2021’de gerçekleşen konuşmanın kaydını aşağıdaki bağlantıdan izleyebilirsiniz.