Tiyatromuzda Tarih Konuşmaları V

Tiyatromuzda Tarih Konuşmaları dizisinin V. bölümü 19.yüzyıl İstanbul’unda Kültürel Dönüşüm ve Osmanlı Tiyatrosu başlığıyla Dilek Özhan Koçak tarafından gerçekleştirilecek.

26 Mart Cuma akşamı saat 18:30’da çevrimiçi yapılacak konuşmada Koçak, Osmanlı Tiyatrosu – 19. Yüzyıl İstanbul’unda Kültürel Dönüşümün Sahnesi kitabından yola çıkarak Osmanlı Tiyatrosu’nun kurulmasına giden süreci dönemin sosyo-kültürel koşulları çerçevesinde ele alacak.

Dilek Özhan Koçak

1999 yılında Marmara Üniversitesi İletişim Fakültesi Gazetecilik Bölümü’nden mezun oldu. Lisansüstü eğitimlerini Marmara Üniversitesi’nde iletişim bilimleri alanında yaptı. Doktora tezini 19. Yüzyıl İstanbul’unda Kültürel Dönüşümün Sahnesi Osmanlı Tiyatrosu adıyla kitaplaştırdı (2011, Parşömen Yayınları). Taşrada Ölürken başlıklı romanı 2020 yılında İthaki Yayınları’ndan çıktı. Halen İstanbul’da yaşamakta ve Kocaeli Üniversitesi İletişim Fakültesi’nde öğretim üyesi olarak çalışmaktadır.

26 Mart 2021’de gerçekleşen konuşmanın kaydına aşağıdaki bağlantıdan ulaşabilirsiniz.