Teodor Kasap’ın Yunanca ve Türkçe Gazetelerinde Gölge Tiyatrosu

2025 yılının “Tiyatromuzda Tarih Konuşmaları” dizisine 29 Nisan Salı günü, saat 18.00‘de Yapı Kredi Kültür Sanat Loca Salonu‘nda kaldığı yerden devam ediyoruz! İkinci konuğumuz Peri Efe “Teodor Kasap’ın Yunanca ve Türkçe Gazetelerinde Gölge Tiyatrosu” üzerine konuşacak, moderatörlüğü ise her zaman olduğu gibi Noyan Ayturan üstlenecek.

Teodor Kasap’ın çıkardığı Hayâl dergisi Osmanlı basın tarihi içinde özel bir yere sahiptir. Hayal’in Yunanca versiyonu sayılabilecek Momos dergisi ise Hayâl ile birlikte kısmen eş zamanlı olarak basılır ve her ikisi de farklı dillerdeki siyasi mizah dergileri arasında yer alır.

Peri Efe konuşmasında her iki dergiyi Kasap’ın kullandığı gölge tiyatrosu öğeleri ve dil özellikleri açısından karşılaştırıp değerlendirecek. Ayrıca Kasap’ın ısrarla savunduğu geleneksel tiyatromuzla ilgili düşünceleri ve onun çağdaşlaştırılmasına yönelik önerileri de tartışılacaktır.

Not: Etkinlik ücretsizdir.

Tarih

29 Nis 2025
Expired!

Zaman

6:00 pm - 8:00 pm

Next Event